Спиртните камини


Виж още

Функциониране


Декорация

Камините с жив огън се използват от човек стотици години и са неотменна част от неговия дом.
Серията Biofireplaces са изработени от естествено дърво и камък, допълнени с орнаменти от метал, стъкло и керамика. Разнообразието от форми и цветове дават свобода да се подбере подходяща камина за всеки интериор – малък апартамент, офис, ресторант, вила, хотел или търговски комплекс.

Камините по своя характер са и част от Вашата мебелировка, те могат да бъдат поставени навсякъде.
Серията Glass Fire са идентични с традиционните камини с жив пламък, но той може да бъде виждан от всички страни. Това уникално решение и дизайн са патентовани. Танцуващият огън с оранжев цвят, затворен в стъклен цилиндър, не може да се сравни с нищо друго, той трябва да бъде видян.

Камините от серията Glass Fire са изработени от материали с най-високо качество – стъкло, венге, скандинавски камък, алуминий и италиански мрамор.


Отопление

Камините на биогориво от серията Biofireplaces са високоефективни и относително евтин топлинен източник. За разлика от традиционните камини на твърдо и течно гориво където голяма част от произведената топлинна енергия се губи през комина, при спиртните камини 100% от остава в помещението.

В зависимост от регулираната сила на пламъка, 1 литър биогориво изгаря за 2 – 5 часа и може да замени радиатор с мощност 3000 W. Спиртната камина е идеално допълнение към Вашата традиционна отоплителна система. След нейното запалване само след няколко минути Вие ще усетите значително повищаване на температурата в стаята.

Камините от серията Glass Fire, подобно на Biofireplaces, са високоефективен топлинен източник и идеално дъпълнение към Вашата система в преходните сезони – пролет и есен. Тук също 100% от произведената топлинна енергия остава в помещението. Само за няколко минути можете да затоплите малка стая или баня.


Здраве - Ароматерапия и овлажняване на въздуха

Всички източници на топлина изсушават въздуха в помещенията. При относителна влажност извън здравословния диапазон за човек 30 – 55%, значително се увеличава съдържанието на прах, вируси, бактерии и други. Камините на биогориво при горене изпускат водни пари и възстановяват естествената влажност на средата, основен фактор при лечение на много болести.

Специалната конструкция на камините позволява използването комплект за аромотерапия. При достигане на оптимална температура, от чашката се изпаряват активни съставки на маслата. Използвайки физичното явление конвекция, едновременно се постигат отопляване, овлажняване и ефекта от аромотерапията. Конвекцията позволява да се прилага аромотерапия у дома и на работа.